Värnamo Närradio


Här hittar du våra Sändandeföreningar

 

 


 

VNF - Värnamo Närradioförening

Närradioföreningen är ett paraplyorgan för de sändande föreningar som har sitt säte i Värnamo kommun.
Föreningen är en juridisk enhet och ansvarar inför Myndigheten för Radio och TV. I uppdraget ingår att tekniskt och programässigt samordna radiosändningar på orten.
Den har rätt att i eget namn sända samhällsinformation.
VNF sänder direkt från Kommunfullmäktiges sammanträden som vanligtvis hålls sista torsdagen i varje månad.
Vid särskilda händelser, som inför valen, har VNF sänt program om de politiska pariterna.

Till toppen

 


 

VKS - Värnamo Kristna Samarbetsråd

Samrbetsrådet har haft en ställning som ett ekumeniskt organ för kyrkor och församlingar i Värnamo. De som ingår är Svenska kyrkan, Pingstförsamlingen, Missionskyrkan, Allianskyrkan, Smyrna och Katolska församlingen. Ordförande är Jörgen Schultz, MK.
Numera är dess enda uppgift att stå för gemensamma sändningar med kristet innehåll, morgonandakter, som sänds vid tre tillfällen, 6.15, 7.15 och 8.15, varje morgon månd-fred.
Ett exempel på Morgonandakt: Torsten Gunnarsson från Missionskyrkan, Bor, Under v 11, 2015, talade Torsten om bröd, livets bröd. Sång med Tomas Broström, förutom egen sång.

 

VKS sänder också Musikstunden, ett program som liknar P1:s Sommar/Vinter. Det är ett hundratal personer som producerat ett nytt program varje vecka. Det är berättelser, händelser, årstider, författare och musiker, som skildrats. Vardagsnära och livsnära. Med en varierad stil i sång- och musikutbudet. Numera är Musikstunden reprissändningar.
Musikstunden Fredag har annonsering av församlingarnas gudstjänstutbud för helgen och veckan som kommer, blandat med nyutkommen musik.
VKS står för sändningen av det nyinsatta kvällsprogrammet från Radio Worship Sweden, lovsångsmusik, som sänds kl 18-21 förutom de kvällar som egenproducerade program står på tablån.

Till toppen

 


 

Värnamo Församlings Närradio

Det är Svenska Kyrkans, Värnamo pastorats närradio. Närradion har på senare år kompletterats med ett brett mediautbud från församlingen. Förutom tidning, som utkommer med 6 nr/år finns en rikhaltig hemsida med Youtube-sändning av gudstjänster och helgprogram.
Värnamo Församlings Närradio sänder högmässa från stora kyrkan i centrum varje söndagseftermiddag. Varje lördagkväll kl 18 sänds helgsmålsbön kompletterat med en kvart musik- eller intervjuprogram.
På måndagskvällar sänds en timmes Bibelundervisning. Så finns Berättelsen, en stunds högläsning ur aktuell bok, för närvarande Halldorfs bok Trons Vittnen.

Ulf Gustafsson i Närradions huvudstudio, i Församlingshemmets bottenvåning, i samråd med Ann-Mari Wiberg.

Till toppen

 


 

Radio Duvan - Pingstförsamlingen, Arken

Radio Duvan har varit ett viktigt utbud i församlingen och verksamheten. Som på många andra håll är det nätet som naggar radion. Församlingen har även Webb-TV, som ibland samarbetar med Kanal 10.
Radion sänder söndagens gudstjänst - varje söndagskväll.
Ett riktigt långkörarprogram alltsedan starten är "Med knäppta händer", eller varför inte säga "Dr Paul", där ett team av förebedjare, personer som tar emot samtal, musikproducent och tekniker samarbetar för det direktsända 1,5-timmesprogrammet varje fredagskväll.   

Här är en av de fyra värdgrupperna.

Gospel har en viktig roll. Varje vecka producerar Lennart Karlsson "So glad", ett halvtimmesprogram med "Homecoming Songs".

 

Till toppen

 


 

Radio MK - Missionskyrkan

I Missionskyrkan var det Bert Aronsson som höll ställningarna alltsedan början. Han hade kontakt med radioförsäljaren Leif Wiktorsson och Leif Haldenberg designade tekniken för studion som byggdes upp i källarlokalen bredvid kyrkan.
Engagemanget bland ungdomarna var stort i början. I egenskap av lärare var Bert den som kunde utveckla förmågor både hos unga och äldre. Bert har burit engagemanget för Musikstunden, med ett team på över 50 personer genom åren. Själv producerade Bert närmare 200 program i den serien.
Missionskyrkans studio har därmed varit centrum för ett brett engagemang.
Församlingen har på sin hemsida länk till ljud- och bildfiler. Predkningar kan man även lyssna till via "Söndag hela veckan", som innehas av mediaföretaget Crossnet.
Radio MK sänder varje söndagsgudstjänst på måndagskvällarna.
Berts program präglades av medkänsla och engagemang för livsnära frågor. Han var aktivt fram tills sjukdom drabbade. Bert avled 2016.

Till toppen

 


 

Radio Allianskyrkan

Länken under uppdatering.

Till toppen

 


 

Shalom Värnamo

Länken under uppdatering.

Till toppen

 


 

Böneberget Lidnäs

Länken under uppdatering.

 


Huvudtablå  Vmo FM 98,1

Dag Tid
Måndag

6.15-12.00
18.00-21.30

Tisdag

6.15-12.00
--

Onsdag

6.15-12.00
18.00-19.15

Torsdag 6.15 - 12.00
18.00-21.00
sista torsd i varje månad Kommun-fullmäktige
Fredag 6.15 - 12.00
18.00 - 22.15
Lördag 18.00 - 21.00
Söndag 17.00 - 21.15

 


Lyssna
 

Radio Worship Sweden

Sveriges Kristna radio

Radio 10 classic

Radio 10 worsh

Ljungbykanalen

 

TV2020

 

Kristna Radionätet